4 vragen bij laserontharing in de zomer

In de zomer trekken we onze zwemkleding weer uit de kast en dragen we zoveel het kan korte broeken. Nadat je vrienden je meevragen naar het strand, ga je direct aan de slag onder de douche met het scheren van je benen en bikinilijn.

Maar wij kunnen jou vertellen dat scheren, harsen of epileren niet meer langer nodig is! Om voor altijd van deze haargroei af te zijn, is laserontharing de ideale oplossing. Wij huidtherapeuten krijgen vaak de vraag: is laserontharing nog wel mogelijk voor of tijdens de zomer? Antwoord: ja, dat is zeker mogelijk!

HuidWens lasert het gehele jaar door. Aan de huidtherapeuten de taak om deze behandeling wel af te stemmen op ieders situatie. Bedenk je dat klinieken in warme landen ook het hele jaar te maken hebben met zonnestralen. Het is dus niet de vraag óf het kan, maar meer de vraag hoe!

 

Vraag 1: Waar moet ik rekening mee houden om te kunnen laseren in de zomerperiode?

Tijdens het laserbehandeltraject is het belangrijk extra voorzichtig te zijn met zonnebaden, zonnebanken of zelfbruinen. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door pigment. Bij een zongekleurde huid is het voor de laser moeilijker om onderscheid te maken tussen pigment in de haar en pigment in de huid. Daarnaast kan laserontharing de huid gevoeliger maken voor de zon, wat het risico op verbranding en hyperpigmentatie verhoogt. Wij raden daarom altijd aan om directe blootstelling aan de zon of zonnebank te vermijden tijdens de behandelingen.

Mocht je toch op vakantie gaan en de zon niet willen weerstaan, volg dan de volgende regels op:

·       Wacht 2 weken na de behandeling voordat je het behandelde gebied blootstelt aan de zon

·       Wacht 4-6 weken na bootstelling aan de zon tot de volgende behandeling

·       Vertel de huidtherapeut altijd wanneer je een vakantie hebt geboekt en wanneer je terugkomt

 

Vraag 2: Kan laserontharing dan nog voor mijn geplande vakantie?

Je kunt tot 2 weken voordat je op vakantie gaat nog gelaserd worden. Dit is zelfs een tip! De haartjes vallen dan precies aan het begin van jouw vakantie uit, hoe ideaal!

Ongeveer een maand na je zomervakantie mag je weer behandeld worden. Indien je toch te bruin bent geworden op het te behandelen gebied, dan wachten we liever iets langer tot je bruine kleurtjes weer vervaagd is. 

 

Vraag 3: Hoe vaak moet ik terugkomen voor een laserbehandeling?

Ongeveer 15% van jouw haren bevindt zich in de actieve groeifase. Dit is voor lasertherapeuten de gewenste fase, gezien de wortel nog verbonden is met de haar en de warmte meteen goed geleid kan worden. Dit zorgt ervoor dat er ongeveer 6-8 behandelingen nodig zijn.

 

Vraag 4: Heb ik nog plezier van twee laserbehandelingen voor de zomer?

Hoe eerder je start, hoe meer profijt in de zomer. Toch is na iedere behandeling resultaat te zien en te merken doordat de beharing uitdunt. Daarnaast groeien de haren langzaam en dun terug. Twee behandelingen vóór de zomer geeft dan ook plezier doordat je in de zomer minder hoeft te scheren. Het bekende stoppelige gevoel onder de oksels, op de benen of in de bikinlijn zal een stuk minder zijn.

 

Conclusie

Mensen die nauwelijks zonnen, niet op vakantie gaan of veel binnen werken zijn in eerste instantie al perfecte kandidaten. Maar iedereen kan gelaserd worden in de zomerperiode als je op zonnige dagen het huidgebied om de 2 uur insmeert met een zonnebrand!

 

Gratis intakegesprek

De huidtherapeuten van HuidWens werken met de gouden standaard onder de ontharingslasers: GentleMax Pro, en zijn hierin getraind om de behandelingen zo effectief en nauwkeurig mogelijk uit te voeren en daarbij voorlichting te geven. Tijdens een intake kunnen we jouw vakantieplannen meenemen in het plannen van jouw afspraken. Plan online jouw intakegesprek in of neem gerust contact met ons op!