Behandeling voor anti-aging

Vanaf ongeveer het 25e levensjaar nemen elastine en collageen in onze huid af. En dit zorgt juist voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Preventief werkt zonbescherming als een goed anti-aging middel, daar waar het bescherming biedt tegen hyperpigmentatie, rimpels/fijne lijntjes en de vorming van huidkanker. Maar er zijn meer opties om de huid netjes te verzorgen en huidveroudering te behandelen.


Huidzorg

De beste behandeling begint bij jezelf en de dagelijkse huidverzorging. Hierom bieden wij basis huidbehandelingen aan in combinatie met productadvies. Graag geven wij huidtherapeutisch advies over de verzorging en bescherming van de huid, onder andere gericht op anti-aging. Dit zal bestaan uit een dagelijkse reiniging, dag- en nachtverzorging en eventueel aanvullende producten zoals een serum. Alles is op maat en wordt als basis gezien voor alle onderstaande behandelingen. 

 

Chemische peeling

Een chemische peeling is een oplossing met zuren, welke de huid gecontroleerd verdunnen en daardoor versneld opnieuw laten opbouwen. De aanmaak van collageen en elastine wordt bevorderd. Dit is normaliter in de vorm van een traject van circa vijf behandelingen. 

 

Microneedling

Met microneedling worden er op een gecontroleerde manier gaatjes gemaakt in de huid, waarbij tegelijkertijd een werkstof wordt ingesluisd. Microneedling is van origine ontstaan om de aanmaak van collageen aan te wakkeren. De beschadiging in de huid zorgt voor deze aanmaak. Hierdoor is het bij uitstek een goede behandeling voor huidverbetering en wordt bij voorkeur gegeven in een kuurverband. 

 

Combinatie van chemische peeling en microneedling

In sommige gevallen zal de huidtherapeut adviseren om deze behandelingen te combineren. Dit wordt altijd besproken tijdens het intakegesprek. 

 

LPG Endermologie

Indien niet per definitie de huid, maar juist het bindweefsel is verslapt, dan wordt er gekozen voor LPG endermologie. Dit is een mechanische bindweefseltherapie welke het bindweefsel verstevigd.