Vaatlaser

Oppervlakkige vaatjes in het gezicht of op de benen (of elders op het lichaam) zijn zichtbaar en liggen ondiep in de huid. Doordat de vaatwandjes zijn verslapt, blijft het bloed staan. Deze vaatjes hebben geen functie meer en kunnen zonder gevolg behandeld worden.

 


De behandeling

HuidWens gebruikt de GentleMax Pro Nd:YAG (1064 nm) laser om oppervlakkige vaatjes te verwijderen. In de bloedvaten bevindt zich oxyhemoglobine. Het licht van de laser dringt door de huid en zoekt deze stof op. Hierdoor worden de bloedvaatjes verwarmd, waardoor de bloedvatwand samentrekt. Het omliggend weefsel van het gelaserde bloedvat wordt minimaal verwarmd, dus de huid zelf blijft intact.

 

Afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van het te behandelen oppervlak zijn er meestal één tot drie behandelingen nodig. Bij een uitgebreidere vorm van vaatjes kunnen er meer behandelingen nodig zijn. Jijzelf bepaalt uiteindelijk zelf het aantal behandelingen naargelang het door jou gewenste resultaat. Tussen elke behandeling zit een periode van 4-8 weken, afhankelijk van het lichaamsgebied. 

 

De oorzaak van het ontstaan van de vaatjes is niet altijd weg te nemen. Daardoor kunnen er in de toekomst weer nieuwe vaatjes bijkomen. Houd er daarom rekening mee dat in de komende jaren een onderhoudsbehandeling nodig zal zijn.

 

Vooraf aan de behandeling

Tijdens een intakegesprek zal de huidtherapeut het huidtype en de kenmerken van de vaatjes bekijken en beoordelen. Jouw vragen, wensen en verwachtingen worden besproken. Na een screening geeft de huidtherapeut persoonlijk behandeladvies en wordt een behandelplan afgestemd en een prijsindicatie gegeven. Mocht er twijfel zijn over een (been)vaatje dan behandelen wij niet en verwijzen wij liever door naar een fleboloog. 

 

Na de behandeling

De huid kan na de behandeling wat branderig aanvoelen, roodheid vertonen en licht opzwellen. Dit is een normale en gewenste reactie en zal afnemen binnen enkele uren. Tot een paar weken na de behandeling kunnen er korstjes zichtbaar zijn of een tijdelijk huidkleurverschil. De huid geneest in ieder geval zonder litteken- of pigmentvorming.

 

Adviezen

  • Stop de dag van de behandeling 4 uur vóór de afspraak met roken ivm vasoconstrictie
  • Krab en pulk niet aan korstjes, dit kan littekens veroorzaken
  • Bescherm de behandelde huid met een zonnebescherming met factor 30 of hoger
  • Vermijd blootstelling aan de zon/zonnebank vooraf en nadien de behandeling. De behandelde zone is door de behandeling namelijk gevoeliger voor zonneschade en hyperpigmentatie.
  • Vermijd de eerste 5 dagen warm douchen, in bad gaan, saunabezoek of intensief sporten.
  • Onderga tot minstens 2 weken na de behandeling geen andere intensieve huidbehandelingen (bijv. laseren, peelings, scrubs of harsbehandelingen) in het behandelde gebied

 

Vergoeding

De behandeling in het gezicht kan mogelijk worden vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Kom langs voor een intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij jou past? Of ben je benieuwd naar andere behandelmogelijkheden? De huidtherapeuten van HuidWens informeren je graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Huidtherapie is direct toegankelijk, waardoor u geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.