Oedeembehandelingen

Wat is oedeem?

Oedeem is een vochtophoping in het lichaam waarbij het lichaam zelf niet in staat is om deze vochtophoping af te voeren. Veel voorkomende locaties waar oedeem zich bevindt, zijn de enkels, benen, armen en borst. Oedeem is onder te verdelen in 3 soorten oedeem. Je hebt lymfoedeem, veneus oedeem en lipoedeem.

 

Verschillende soorten oedeem

De 3 meest voorkomende oedeem soorten zijn lymfoedeem, veneus oedeem en lipoedeem.

Bij lymfoedeem hoopt zich eiwitrijk vocht op in de huid wat ontstaat door beschadiging van de lymfevaten of klieren. Daarnaast kan deze vorm van oedeem ook aangeboren zijn.

Veneus oedeem wordt veroorzaakt door een storing in de aderen. De kleppen in deze aderen werken niet meer optimaal waardoor het bloed en het vocht niet goed meer worden afgevoerd. Hierdoor ontstaat er een grote druk in de capillairen. Door deze druk wordt er meer vocht naar de weefsel ruimtes gestuurd.

Lipoedeem betekent letterlijk vet ophoping. Hierbij is er een stoornis in de aanmaak van vetcellen. Door de vergroting van deze vetcellen wordt de vochtafvoer uiteindelijk ook belemmerd.

Welke behandelmogelijkheden zijn er?

Bij HuidWens kunt u terecht voor de volgende behandelingen:

 

- Manuele lymfedrainage (MLD)

- TEK (steunkousen)

- Lymfetaping

- Zwachtelen (ACT)

- Lymfapress

- LPG Endermologie

 

Samen met de huidtherapeute wordt er een behandelplan opgesteld om de klachten zo snel mogelijk te verminderen. Heeft u interesse of vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op via het contactformulier hier naast of klik hier voor de meest gestelde vragen omtrent oedeem. 

Intake inplannen?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Zoeken....


Contact

06-12632130 of 06-29351796

huidwens@gmail.com


Aangesloten bij: