Kersenwratjes 

 

Kersenwratjes worden ook wel bloedblaartjes of seniele angiomen genoemd. De Latijnse benaming betekent ‘vaatgezwelletjes bij ouderen’. Kersenwratjes zien eruit als ronde kersenrode bultjes of stipjes op het lichaam. In feite zijn het kleine uitstuwingen van de bloedvaatjes in de oppervlakkige lederhuid. De grootte varieert van 1 tot 5 millimeter. Vaak komen ze in grote getale voor op het bovenlichaam. Vrijwel ieder ouder persoon kan er één of meerdere op het lichaam hebben. 

 

Oorzaak

Kersenwratjes ontstaan in de meeste gevallen op middelbare leeftijd. De hoeveelheid kan toenemen. Het is niet bekend wat de oorzaak is, maar het kan te maken hebben met genetische aanleg. Overmatige blootstelling aan zonlicht zou een uitlokkende factor kunnen zijn. 

 

Behandeling van kersenwratjes

Kersenwratjes hebben geen functie meer en kunnen zeer secuur en effectief behandeld worden met de GentleMax Pro laser (Nd:YAG) of coagulatiemethode. Binnen één behandeling kunnen de meeste kersenwratjes verwijderd worden. De plekjes zullen verschrompelen en er kunnen kleine korstjes ontstaan, die binnen ongeveer 7 tot 10 dagen eraf vallen. 

 

COAGULATIE

VAATLASER