LPG Endermologie

LPG endermolgie is multifunctioneel. Zo kan het worden ingezet bij lipoedeem voor pijndemping, bij littekens voor versoepeling en op cosmetisch vlak voor diverse doeleinden. De LPG behandelkop stimuleert het weefsel tot in de diepere huidlagen. Vetweefsel, panniculose en huidverslapping kan worden behandeld. 

 


LPG bij lipoedeem

Lipoedeem is een aandoening wat ''vetzwelling'' betekend. Er is sprake van een stoornis in de aanmaak van het vetweefsel. De vetcellen zijn vergroot, trekken vocht aan en houden dit vast. Dit kan het gevoel van onrustige en verzwaarde benen geven. Een definitieve oplossing is liposuctie. Echter, bij stadium 1 en begin stadium 2 kan LPG bijdragen aan het verlichten van het verzwaarde gevoel en pijndemping geven. Het verbeterd de bloed- en vochtcirculatie in het lichaam. Het effect van LPG kan bij elke patiënt anders zijn. Dit behandelplan is altijd in combinatie met leefstijladviezen- en regels, waarbij sport en beweging, en voeding op de voorgrond staan. Dit kan in combinatie met een sportcoach, fysiotherapeut of diëtist worden gedaan. 

 

 

LPG bij littekens

Veel soorten littekens kunnen worden behandeld met LPG. Denk hierbij bijvoorbeeld aan littekens na keizersneden, een operatie of trauma. De behandeling is gericht op het versoepelen van het littekenweefsel. De behandelkop heeft een aanzuigende kracht, een roller en een klep. Hierdoor wordt een huidplooi opgepakt en regelmatig bewogen. De huid, onderhuid en het bindweefsel wordt behandeld op een vrijwel pijnloze manier. De structuur van het bindweefsel wordt verbeterd. Ook wordt de doorbloeding in gang gezet en de afvoer van lymfevocht. Ook kan fibrosevorming (verhardingen) worden behandeld. 

 

 

LPG voor huidverbetering

De LPG kan cosmetisch worden ingezet op het lichaam en het gelaat. De  LPG behandelkop stimuleert het weefsel in de diepere langen en pakt gelijktijdig drie dingen aan: resistent vet, huidverslapping en panniculose. Er is dus geen onderscheid tussen een strakkere huid, panniculose egaliseren of vet verbranden. De LPG werkt op meerdere weefsellagen tegelijkertijd. De behandelkop heeft een aanzuigende functie, een roller en een klep. Hierdoor wordt het weefsel aangezogen en uitgerold. 

 

De aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur wordt hierdoor gestimuleert. Dit zijn de bouwstenen voor een meer gezonde en stevige huid. Vetverbranding wordt gestimuleerd en de weefsels worden versoepeld door het activeren van de bloed- en lymfecirculatie. Door de versoepeling van het weefsel wordt panniculosevorming geleidelijk verminderd. Het behandeldoel wordt doorgaans bereikt in een kuurverband. Dit zijn meestal 12 tot 20 behandelingen waarna onderhoudsbehandelingen geadviseerd om het resultaat te behouden. 

 

De behandelingen gericht op het lichaam gaan gepaard met krachttraining. Dit komt omdat de vetverbranding die tijdens de behandeling is gestimuleerd de eerste 6 uur na de behandeling het meest actief is. Hierdoor wordt de behandeling uitgebreid en heb je sneller resultaat.