Coagulatie

Huidoneffenheden zoals fibromen of zichtbare vaatjes worden behandeld middels coagulatie. Coagulatie wordt gedaan door een naaldje waar stroom (warmte) door loopt. Hierdoor kunnen verschillende huidoneffenheden worden verwijderd of dichtgebrand. Hieronder wordt toegelicht welke huidproblemen er behandeld kunnen worden met coagulatie. 


De behandeling

Met een naaldje waar stroom door loopt zal het plekje of adertje worden aangeraakt en opgewarmt, waarbij het omliggende weefsel niet wordt beschadigd. Door middel van deze techniek zullen de bloedvaatjes samentrekken en worden opgeruimd door het lichaam. De opliggende huidgezwellen zullen verschrompelen en gedurende de dagen eraf vallen. Deze behandeling voeren wij uit met de Plasmapen of Apilus Senior 3G (zie de afbeelding links). 

 

Afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van het te behandelen oppervlak zijn er meestal één tot drie behandelingen nodig. De duur van een behandeling is hier ook afhankelijk van. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar wel te verdragen doordat de hoge temperatuur slechts enkele seconden zal duren. Na één tot drie weken is het lichaam klaar met het opruimproces en is het resultaat zichtbaar. Na vier weken kunnen we een tweede behandeling uitvoeren. Gezien de ontstaanswijze is het ondergaan van een jaarlijkse onderhoudsbehandeling heel gebruikelijk. 

 

Vóór de behandeling

Tijdens een intakegesprek zullen we de huidoneffenheden bekijken en beoordelen. Jouw wensen zullen worden besproken en daar houden we rekening mee. De huidtherapeut zal je informeren over wat verwacht kan worden van de behandeling. Mochten wij enige twijfel hebben over het plekje dan behandelen wij niet maar verwijzen wij door naar de huisarts.

 

Na de behandeling

De huid kan na de behandeling plaatselijk warm aanvoelen, rood en gezwollen zijn. Dit is een normale huidreactie. Gesprongen vaatjes die behandeld worden zullen grijs verkleuren en na enkele dagen wegtrekken. Opliggende huidoneffenheden zullen een korstje worden, wat binnen 1 week van de huid af valt. De genezingstijd kan tot 14 dagen duren. De huid geneest in ieder geval zonder litteken- of pigmentvorming.  

 

Adviezen 

  • Krab en pulk niet aan korstjes, dit kan littekens veroorzaken
  • Bescherm de behandelde huid met een zonnebescherming met factor 30 of hoger
  • Vermijd de eerste 24 uur warm douchen, in bad gaan, saunabezoek, zwemmen of intensief sporten
  • Gebruik de eerste 3 dagen geen irriterende huidverzorging (bijv. deodorant of parfum) 
  • Onderga tot minstens 2 weken na de behandeling geen andere intensieve huidbehandelingen (bijv. laseren, peelings, scrubs of harsbehandelingen) in het behandelde gebied

Tarieven

In bepaalde gevallen wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar. Zie voor de prijzen de tarievenlijst

 

Kom langs voor een intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij jou past? Of ben je benieuwd naar andere behandelmogelijkheden? De huidtherapeuten van HuidWens informeren je graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Huidtherapie is direct toegankelijk, waardoor u geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist. 

 

Wat kunnen wij behandelen?

STEELWRATJES

SPIDER NAEVI

CHERRY HEMANGIOMA

COUPEROSE

GERSTEKORREL 

OUDERDOMSWRATTEN