Huidoneffenheden

Huidoneffenheden zoals fibromen of zichtbare vaatjes worden behandeld middels coagulatie. Coagulatie wordt gedaan door een naaldje waar stroom (warmte) door loopt. Hierdoor kunnen verschillende huidoneffenheden worden verwijderd of dichtgebrand. Hieronder wordt toegelicht welke huidproblemen er behandeld kunnen worden met coagulatie. 

Fibromen/steelwratjes

 

Fibromen, ook wel steelwratjes in de volksmond genoemd, kunnen goed verwijderd worden met een coagulatie behandeling. Fibromen zitten vaak aan een dun stukje weefsel vast aan de huid en het dikste gedeelte zit aan de bovenkant. Met een dun naaldje wordt het dunne stukje weefsel aangestipt waardoor het wordt doorgebrand. Als nazorg wordt er vaak een dun laagje aloë vera aangebracht ter verkoeling. Binnen een paar dagen kan er een korstje ontstaan op de plaats waar de fibroom zat. Deze zal binnen enkele weken er vanzelf afvallen. 

 

Spider Naevi

Spider naevi op de wangen kan voor veel mensen esthetisch storend zijn. Door middel van coagulatie worden de adertjes in het centrum aangestipt. Het centrum van de adertjes wordt hierdoor dichtgebrand waardoor de uitlopers (de pootjes) vanzelf ook weggaan. De behandeling is volkomen veilig. Het kan wel zo zijn dat er na een tijd weer een nieuwe spider naevi ontstaat. 

 

Couperose & Rosacea

Bij couperose en rosacea zijn er veel zichtbare adertjes te zien. Deze adertjes bevinden zich voornamelijk op de wangen, neus en kin. De adertjes kunnen als storend gezien worden en men kan er dan voor kiezen om deze weg te laten coaguleren. Net zoals spider naevi wordt er met een naaldje de ader aangestipt. Hierdoor wordt het adertje weggebracht.