Huidtherapie na kanker
Huid- en oedeemtherapie na kanker (oncologische nazorg) Binnen de huidige samenleving heeft de ziekte kanker nog steeds een grote impact. De prioriteit ligt daarom in het begin al gauw bij het genezen of zoveel mogelijk onder controle brengen van de ziekte.

Steunkousen: 8 tips voor tijdens de warme zomerdagen
“Eén dik been met veel vocht voelt warmer aan dan een oedeemvrij been mét kous.”

4 vragen bij laserontharing in de zomer
De 4 meest gestelde vragen over laserontharing in de zomer.

Littekentherapie na keizersnede
Als alles goed gaat na de operatie ontstaat er een mooi litteken: een heel dun wit streepje. Soms kan er tijdens het herstelproces iets misgaan en kunnen er onderhuidse, niet zichtbare verklevingen ontstaan. Het is alsof het litteken naar binnen wordt getrokken, doof en anders aanvoelt en je de controle over je bekkenbodem en/of buikspieren kwijtraakt. Bij een keizersnede wordt door huid, vet, bindweefsel en de buikvlies gesneden. Verklevingen kunnen dus ontstaan op het niveau van de huid, de...

Op steeds meer plekken is het verplicht een mondmasker te dragen. Heb jij regelmatig een mondmasker op (voor een langere tijd)? En heb jij sindsdien een gevoeligere huid gekregen? Lees dan onze blog.

Wanneer een vrouw de diagnose borstkanker krijgt, verandert haar leven vaak ingrijpend. Naast dat de diagnose angst en verdriet met zich mee brengt, zal er lichamelijk ook heel wat veranderen. Denk aan het ontbreken van een borst of tepel, een pijnlijk bestraald gebied, de bijverschijnselen van chemotherapie, littekens en vochtopeenhopingen (oedeem) vanwege een beschadigd lymfestelsel. Sommige klachten zijn er meteen en worden ook vanzelf minder, anderen ontstaan pas na een lange periode en...

Oedeem komt vaker voor dan we denken. Maar wist je dat er ook verschillende soorten oedeem zijn? Zo heb je lymfoedeem, veneusoedeem maar ook lipoedeem. De laatste vorm, lipoedeem is vaak onbekend bij mensen. In deze blogpost leggen we je daarom uit wat lipoedeem precies is.

Hoe gaat een laserbehandeling in zijn werk en wat kun je het beste doen of juist niet doen tijdens het lasertraject? In deze blog leggen we uit hoe je tatoeage op een veilige, effectieve manier verwijderd kan worden.

Tegenwoordig letten we meer op onze gezondheid dan vroeger. We eten wat gezonder en proberen meer te bewegen. Maar wat doen we om onze bloed- en lymfevaten gezond te houden?

Wat is pigment, hoe ontstaat het en wat kan ik er tegen doen? Mensen die last hebben van pigment zullen deze vragen vast al een keer in het hoofd hebben gehad. Vaak worden er crèmes gebruikt zonder enig resultaat en wordt er overgestapt naar huis- tuin- en keukenmateriaal. Zo komen de gekste combinaties voorbij wat het pigment zou gaan verminderen. Helaas zijn deze Do-It-Yourself middelen vaak erg agressief voor de huid en doet het meer kwaad dan lief. In deze blogpost leggen we uit welke...

Meer weergeven