Acne behandelingen

Acne is één van de meest bekende huidklachten binnen de huidtherapie. Het kan ontstaan door een verhoogde talgproductie, vergrote talgklieren, een verstoorde afschilfering van dode huidcellen, een teveel aan huideigen bacteriën of hormonale veranderingen. De huidtherapeuten van HuidWens zijn gespecialiseerd in de aanpak van acne. De sleutel tot succes is een persoonlijk behandelplan en doelgerichte behandelingen.  


Vooraf aan de behandeling

Tijdens een intakegesprek zal de huidtherapeut het huidtype en de vorm van acne bekijken en beoordelen. Jouw vragen en verwachtingen worden bespreekbaar gemaakt. Na deze screening geeft de huidtherapeut persoonlijk product- en behandeladvies en wordt een behandelplan afgestemd. De huidtherapeut baseert zich bij het opstellen van een persoonlijk behandelplan op uw individuele behoeften en levensstijl. Wanneer de huid het nodig heeft, werkt de huidtherapeut samen met een dermatoloog. 

 

 

De behandeling

Het doel van een acnebehandeling is de talgproductie en de ontstekingen verminderen. Met deze aanpak zorgen we voor een betere genezing en minder nadelige effecten. 

 

De behandeling wordt gestart met een oppervlaktereiniging met een reinigingsmelk of - mousse. Daarna zal de huid diep worden gereinigd. Met een steriel dun naaldje worden er kleine openingen gemaakt waardoor het talg naar buiten wordt gedrukt. Puistjes, mee-eters en gerstekorrels worden zorgvuldig verwijderd. Als laatste wordt een dagverzorging met zonbeschermingsfactor 50 aangebracht. Naast een behandeling in de praktijk wordt productadvies gegeven, waarvan deze huidverzorgingsroutine dagelijks thuis mag worden opgevolgd. 

 

Afhankelijk van de ernst van de acne en de beïnvloedende factoren wordt geadviseerd om bij actieve acne gemiddeld vijf tot vijftien behandelingen te ondergaan. Tussen iedere behandeling zit een periode van 2-4 weken. Zodra de huid wat rustiger wordt, kan de frequentie geleidelijk afnemen. Daarna zal het van belang zijn de huid met enige regelmaat te onderhouden met een behandeling en de producten te blijven gebruiken. 

 

De bestrijding van acne is een proces. Bij dagelijks gebruik van producten duurt het een maand voordat er veranderingen zichtbaar zijn. Een maximaal resultaat wordt opgemerkt na gemiddeld zes maanden. Wel worden deze resultaten mede bepaald door factoren zoals hormoonschommelingen, erfelijke aanleg, voeding, leefstijl en therapietrouw. 

 

Na de behandeling

De huid kan na de behandeling een beetje rood en plaatselijk gezwollen zijn. Deze huidreactie zal afnemen binnen enkele uren. De genezing vindt in ieder geval plaats zonder litteken- of pigmentvorming. 

 

Adviezen

 • Niet wrijven, niet pulken en geen ontstekingen zelf uitknijpen, dit kan littekens veroorzaken
 • Bescherm de behandelde huid met een zonnebescherming met factor 30 of hoger
 • Vermijd blootstelling aan de zon/zonnebank vooraf en nadien de behandeling. De behandelde zone is door de behandeling namelijk gevoeliger voor zonneschade en hyperpigmentatie.
 • Vermijd make-up die poriën verstoppen. Indien gewenst adviseert de huidtherapeut passende minerale make-up om de huid te camoufleren. 

 

Vergoeding

Bij acne in het gezicht wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar.

 

Kom langs voor een intakegesprek

Benieuwd of deze behandeling bij jou past? Of ben je benieuwd naar andere behandelmogelijkheden? De huidtherapeuten van HuidWens informeren je graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Huidtherapie is direct toegankelijk, waardoor je geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.

 


Aanvullende behandelmethode: Acnelan

Acnelan is een peeling behandeling voor de wat zwaardere vormen van acne. Hierbij krijg je een masker peeling op voor enkele minuten waarbij er veel werkzame stoffen vrij komen en aan het werk worden gezet. 

 

Voordelen van de Acnelan behandelingen zijn:

 • Afname talgproductie
 • Vermindert acne
 • Voorkomt ontstaan van nieuwe acne
 • Controleert de groei van bacteriën
 • Reinigt de poriën en de huid grondig
 • Vermindert roodheid en zwelling
 • Ontstekingsremmend effect
 • Verminderen van post inflammatoire hyperpigmentatie en littekens

De Acnelan behandeling wordt als kuurverband gedaan van 3 behandelingen met daartussen 15-21 dagen rust. 

 

 

 

Behandeling acnélittekens

Middels microneedling worden er minuscule kleine gaatjes in de huid gemaakt. Het littekenweefsel wordt hierdoor gestimuleerd om de kleine gaatjes te repareren. Wanneer het huidoppervlak licht beschadigd raakt, kan de huid dit mooi herstellen. Wanneer er een grote beschadiging is, dan ontstaat er littekenweefsel. Gelukkig kan onze huid de kleine gaatjes gemakkelijk herstellen met collageen en elastine. Tijdens de behandeling worden actieve werkstoffen toegevoegd via de kanaaltjes die in de huid zijn gemaakt. Door deze kanaaltjes worden deze werkstoffen dieper en beter opgenomen in de huid.