Pigment

Pigment is een vervelende huidaandoening waar je zonder gespecialiseerde behandelingen of producten moeilijk van af komt. Gelukkig beschikt HuidWens over de kennis en specialisatie om pigment wel te kunnen verwijderen. Door wetenschappelijk onderbouwde behandelingen en producten wordt er samen met de huidtherapeut een behandelplan samengesteld om de huid zo egaal mogelijk te krijgen. 


Wat is pigment?

Pigment is een ophoping van pigmentcellen. Deze cellen zitten door ons hele lichaam en geven korreltjes pigment af aan onze bovenste huidlaag om deze te voorzien van een kleurtje. In combinatie met zonlicht nemen deze cellen toe en wordt onze huidskleur donkerder. Door een verstoring of ophoping in de pigmentcellen kunnen er pigmentvlekken ontstaan. De meest voorkomende pigmentstoornissen zijn als volgt:

 • Melasma (Zwangerschapsmasker) 
 • Hyperpigmentatie (Na huidbeschadigingen)
 • Ouderdomsvlekken
 • Pigment door medicatie
 • Zonschade

Voorafgaand de behandeling is het noodzakelijk om vast te stellen om wat voor soort pigment het gaat en hoe diep deze zit. Afhankelijk van deze informatie wordt er een behandelplan op maat gemaakt. 

 

 

Chemische peelings

HuidWens werkt met de merken Dermasence en Mesoestetic. Hieronder vallen verschillen soorten peelings voor verschillende huidaandoeningen. Zo bestaan er bepaalde zuren wat oplichtend werkt voor pigment, vaak worden er bij pigment verschillende zuren gecombineerd. Samen met de huidtherapeut wordt er tijdens de intake gekeken naar de huidconditie en welke peeling het beste is voor uw huid. 

 

Chemische peelings zijn hiernaast ook inzetbaar voor:

 • Anti-aging
 • Pigmentvlekken
 • Acné (Littekens)
 • Grove huidstructuur (poriën)

 

Cosmelan

Mesoestetic heeft wereldwijd de beste pigment behandeling, namelijk: De Cosmelan. Deze behandelingskuur is uitermate geschikt voor mensen met dieper gelegen pigment.  

De ingrediënten die gebruikt worden in de producten van Cosmelan zijn van plantaardige en chemische oorsprong. Amalan vormt de basis van het masker en de thuisproducten. Amalan heeft een direct effect op het onderhuidse proces dat pigment vormt. Het remt de tyrosinase, dit is een enzym die verantwoordelijk is voor de vorming van pigment. De overige ingrediënten zijn o.a. vitamine C, fytinezuur en retinylpalmitaat. 

 

 


De Cosmelan kuur bevat éénn behandeling in de praktijk en producten voor thuisgebruik. Indien nodig kan de behandeling in de praktijk een enkele keer herhaalt worden. 

 

Stap 1:  Het intake gesprek. 

Je komt allereerst op intake gesprek om te kijken of je geschikt bent voor de kuur. Hier worden al je vragen besproken en wordt de kuur doorgenomen. 

 

Stap 2: Cosmelan 1.

In de praktijk krijg je het Cosmelan 1 opgebracht. Dit is een mosterd-kleurig masker wat er zo'n 7 tot 12 uur op moet blijven zitten. 's Avonds was je het masker na de aangegeven tijd eraf met de bijbehorende reinigingsproducten voor thuis. 

 

Stap 3: Cosmelan 2. 

Na ongeveer 2 dagen kom je voor de na-controle terug in de praktijk. Nu krijg je de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème mee naar huis. Cosmelan 2 dient in een dunne laag op het gehele gezicht te worden aangebracht en moet 10 minuten intrekken. Bij ernstige pigmentatie is het aan te raden de Cosmelan 2 in ieder geval een jaar te gebruiken. Deze is daarom ook apart te koop.  

 


Microneedling

Daarnaast zijn microneedling behandelingen ook een uitkomst voor oppervlakkig pigment. Hierbij wordt de huid door minuscule kleine naaldjes gepenetreerd om de huidvernieuwing te stimuleren. Tijdens de behandeling worden actieve werkstoffen toegevoegd via de kanaaltjes die in de huid zijn gemaakt. Door deze kanaaltjes worden deze werkstoffen dieper en beter opgenomen in de huid waardoor je sneller effect ziet dan wanneer je producten op een dichte huid aanbrengt.  

 

Microneeling is daarnaast ook geschikt voor:

 • (Acné) littekens
 • Grove poriën
 • Fijne lijntjes 

 

Pigment laser

Een andere optie voor oppervlakkig pigment is een laserbehandeling. Bij HuidWens werken wij met de GentleMax pro laser. Deze laser werkt op het pigment en breekt dit af in kleine stukjes. 


Deze behandeling kan zowel op enkele pigmentvlekken in het gezicht (bijvoorbeeld op de slapen), maar ook op het decolleté of op de handen. Bespreek samen met je behandelaar welke van de bovenstaande opties het beste past bij je pigmentindicatie. 

 

 

Tarieven

Mogelijk komt de behandeling in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Zie onze prijslijst voor de tarieven

 

Producten

Zoek je producten om thuis aan de slag te gaan voor pigment? Dan zijn de volgende routines via de linkjes hieronder een goede start of als nabehandeling!