Litteken behandelingen

Voor littekens zijn er verschillende behandelingen inzetbaar. Het is daarom belangrijk dat er eerst wordt vastgesteld om wat voor soort litteken het gaat. Plan daarom eerst een gratis intake gesprek in voor meer informatie. 

 


Medische littekens

Littekens die zijn veroorzaakt door trauma's en operaties zijn vaak medische littekens. Het littekenweefsel is vaak verkleefd en voelt pijnlijk aan. Deze littekens kunnen het dagelijks leven beperken wat betreft bewegen. Deze behandelingen gaan zorgen voor een soepelere huid wat zorgt voor meer bewegingsvrijheid en minder beperkingen. Behandeling voor een litteken heeft het meest effect in de actieve ontwikkelingsfase. Deze fase duurt een jaar vanaf het sluiten van een wond. 

 

 

De volgende therapieën kunnen worden toegepast: 

- Littekenmassage

- Lymfetaping

- LPG Endermologie

- Littekenpleisters/siliconen gel (zie bovenstaande afbeelding).

 

 

 

 


Cosmetische littekens

Naast medische littekens bestaan er natuurlijk ook cosmetische littekens. Deze littekens zijn voornamelijk ontstaan door ontstekingen of kleine verwondingen. De littekens kunnen donkerder van kleur zijn en dieper in de huid liggen waardoor deze als storend worden ervaren. Hieronder worden de verschillende behandelmogelijkheden hiervoor uitgelegd:

Middels microneedling (ook wel bekend als de Dermapen) worden er minuscule kleine gaatjes in de huid gemaakt. Het littekenweefsel wordt hierdoor gestimuleerd om de kleine gaatjes te repareren. Wanneer het huidoppervlak licht beschadigd raakt, kan de huid dit mooi herstellen. Wanneer er een grote beschadiging is, dan ontstaat er littekenweefsel. Gelukkig kan onze huid de kleine gaatjes gemakkelijk herstellen met collageen en elastine. 

 

De behandeling is ook inzetbaar voor:

  • Fijne lijntjes
  • Pigmentvlekken
  • (Acne) Littekens
  • Rokershuid
  • Voor de huid die een mooie '''glow'' wilt hebben

 

Voor oppervlakkige littekens of pigmentatie vlekjes na huidbeschadigingen worden er chemische peelings ingezet. HuidWens werkt met de merken Dermasence en Mesoestetic. Hieronder vallen verschillen soorten peelings voor verschillende huidaandoeningen. Samen met de huidtherapeut wordt er tijdens de intake gekeken naar de huidconditie en welke peeling het beste is voor uw huid. 

 

Chemische peelings zijn ook inzetbaar voor:

  • Anti-aging
  • Pigmentvlekken
  • Acné (Littekens)
  • Grove huidstructuur (poriën)

Prijzen

Mogelijk komt uw (medisch) litteken in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekeraar. Bespreek dit met uw huidtherapeut. Zie onze tarievenlijst voor de prijzen.