De Praktijk

Op deze pagina kun je alle meestgestelde vragen terug vinden over de praktijk. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het contact formulier aan de onderkant.


Meest gestelde vragen:

  1. Wat doet een huidtherapeut precies?
  2. Kan ik zonder verwijzing bij HuidWens terecht?
  3. Wat zijn de openingstijden van HuidWens?
  4. Komen jullie ook aan huis?
  5. Hoeveel kost een intake gesprek?
  6. Is er genoeg parkeergelegenheid?
  7. Kan ik ook met het OV komen?

Wat doet een huidtherapeut precies?

Een huidtherapeut is een paramedici voor de zorg van onze huid. Om huidtherapeut te worden, volg je een 4-jarige HBO opleiding. Je hebt dan een wettelijke beschermde titel als huidtherapeut. De huidtherapeut behandelt zowel de gezonde de beschadigde en de zieke huid. Van oedeembehandelingen waarbij er een te veel aan vocht aanwezig is, tot een peeling tegen fijne lijntjes en rimpeltjes. Vaak werken huidtherapeuten ook samen met verschillende andere specialisten. Zo kun je doorverwezen worden naar een huidtherapeut door je eigen huisarts of dermatoloog, maar je kan ook zonder verwijzing komen.


Kan ik zonder verwijzing bij HuisWens terecht?

Een huidtherapeut is sinds 2011 toegankelijk voor iedereen zonder verwijzing. Je maakt dan eerst een intake afspraak voor de hulpvraag. Let op: bij sommige verzekeringen heb je wel een verwijsbrief nodig, mocht je de behandeling vergoed willen krijgen. Neem dus altijd contact op met je zorgverzekering en vraag na of je hiervoor een doorverwijzing nodig hebt.Wat zijn de openingstijden van HuidWens?

Etten-Leur: dinsdag 17:30 -21:30 en donderdag 8:00 - 12:15. Dorst: maandag: 8:00 - 17:30, dinsdag: 8:00 - 13:00 en vrijdag: 8:00 - 13:00 Afspraken buiten de openingstijden zijn mogelijk op beide locaties in overleg.Komen jullie ook aan huis?

Voor mensen die moeilijk of slecht naar de praktijk kunnen komen, kunnen we samen in overleg een huisbezoek in plannen. Neem contact op met de praktijk voor de mogelijkheden.


Hoeveel kost een intake gesprek?

Een intake gesprek bij HuidWens is helemaal gratis en vrijblijvend. Echter heb je hier wel een afspraak voor nodig. Je kunt via het contactformulier contact met ons opnemen.


Is er genoeg parkeergelegenheid?

Etten-Leur: Ja, de praktijk zich gevestigd naast een supermarkt (Lidl) met veel keus aan parkeermogelijkheden.

Dorst: De praktijk is gelegen in een woonwijk waar je gerust kan parkeren.


Kan ik ook met het OV komen?

Etten-Leur: Je kunt vanaf het station met bus 312 richting Roosendaal Station nemen en bij de halte Waldhoornlaan uitstappen. Vanuit deze halte is het nog zo’n 3 minuten lopen. Ook stopt er overdag op maandag tot en met vrijdag een buurtbus voor de deur. Deze gaat richting Grauwe Polder en je kunt op de halte Trompetlaan uitstappen.

Dorst: Kom je vanuit Breda? Dan kun je bus 131 richting Rijen nemen vanaf Breda station. Bij de halte Rijkseweg in Dorst kun je uitstappen. Let op, de bushalte stopt aan de andere kant van de grote weg. Het is daarna zo’n 10 minuten lopen