Laser Ontharing

Op deze pagina kun je alle meestgestelde vragen terug vinden over laser ontharing. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het contact formulier aan de onderkant.


Meest gestelde vragen:

  1. Is de laser geschikt voor een donkere huid?
  2. Mogen de haren geëpileerd of geharst worden in de tussentijd?
  3. Doet de behandeling pijn?
  4. Kan ik in de zomer langskomen voor laserontharing?
  5. Kan laserontharing dan nog net voor mijn zomervakantie?
  6. Is laserontharing mogelijk bij blonde, grijze, witte of rossige haren?
  7. Hoeveel behandelingen heb ik in totaal nodig?
  8. Welke voor- en nazorgregels zijn voor laserontharing?

Is de laser geschikt voor de donkere huid?

HuidWens werkt met de GentleMax Pro laser, die geschikt is voor zowel de lichte als de donkere huid. Doordat de GentleMax Pro gebruikmaakt van twee lasersystemen kunnen alle huidtypen (I t/m VI) behandeld worden. Voor de lichtere huidtypes wordt de Alexandrite ingezet en voor de donkere huidtypes wordt de Nd:YAG gebruikt. Niet alle lasers zijn geschikt voor een donkere huid. Lasers die hier niet voor geschikt zijn kunnen zelfs brandplekjes op de huid veroorzaken.
Mogen de haren geëpileerd of geharst worden in de tussentijd?

Tot 4 weken voor de behandeling mogelijk de haren niet geharst, geëpileerd of gewaxt worden. Wanneer er geen beharing aanwezig is (dus ook geen pigment), kan er niet behandeld worden. De haren mogen in de tussentijd wel geknipt of geschoren worden. Bij scheerirritatie of ingegroeide haren, kan je ontharingscrème gebruiken als alternatief voor het scheren.Doet de behandeling pijn?

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar over het algemeen goed te verdragen. Door de korte pulsen, zijn het ook maar korte momenten waarin de huid gevoelig is. Het is te vergelijken met het schieten van een elastiekje tegen de huid.Kan ik in de zomer langskomen voor laserontharing?

In de zomerperiode laseren wij door, maar niet bij iedereen. Dit is afhankelijk van jou en het behandelgebied. Tijdens het traject voor laserontharing moet je namelijk extra voorzichtig zijn met zelfbruinen of zonnebaden. Het laserlicht wordt namelijk geabsorbeerd door het pigment van de haar. Omdat de zon of de zonnebank je huid donkerder maakt, is het moeilijk voor de laser om onderscheid te maken tussen het pigment in de huid en het pigment in de haar. Laserontharing kan de huid gevoeliger maken voor de zon, wat het risico op verbranding of hyperpigmentatie kan verhogen. Dit maakt het moelijker om de gewenste resultaten te krijgen. Daarom raden wij aan om tijdens de behandelingen door de directe blootstelling aan de zon of zonnebank te vermijden.Kan laserontharing dan nog net voor mijn zomervakantie?

Daar is goed rekening mee te houden. In principe kan je tot 2 weken vóórdat je op zomervakantie gaat nog gelaserd worden. Het voordeel hiervan is dat de haartjes precies uitvallen aan het begin van je vakantie. Wacht daarna weer 4 weken, tenzij je toch te bruin geworden bent in het te behandelen gebied. In dat geval wachten we liever uit voorzorg iets langer tot je bruine kleurtje weer vervaagd is.Is laserontharing mogelijk bij blonde, grijze, witte of rossige haren?

Deze beharing kan niet met behulp van laserontharing behandeld worden. Deze haren bevatten nauwelijks of geen pigment waardoor het laserlicht niet geabsorbeerd kan worden. Een alternatief voor de laser is elektrische epilatie. Dit is de enige ontharingstechniek waarbij deze kleuren haar verwijderd kunnen worden.Hoeveel behandelingen heb ik in totaal nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van verschillende factoren: haargroeifase, haarkleur, haardikte, huidtype, hormonen en het lichaamsdeel. Doorgaans zijn er gemiddeld 6 behandelingen nodig. Dit is een gemiddelde en kan variëren per persoon.Welke voor- en nazorgregels zijn voor laserontharing?

Klik hieronder op het document om alle voor- en nazorgregels voor lasertherapie te downloaden.


Download
Voor- en nazorgregels laserontharing
Voor en nazorg lasertherapie (1).docx
Microsoft Word document 1.3 MB