Overbeharing

Op deze pagina kun je alle meestgestelde vragen terug vinden over overbeharing. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het contact formulier aan de onderkant.


Meest gestelde vragen:

  1. Hoe kan Huidwens mij helpen met mijn overbeharing?
  2. Blijven de haren dan écht permanent weg?
  3. Worden deze behandelingen vergoed?

Hoe kan HuidWens mij helpen met mijn overbeharing?

Bij HuidWens kun je terecht voor elektrische epilatie en over een tijdje ook voor laser therapie. Deze behandeling is geschikt voor alle huidtypes en alle kleuren haar. Elektrische epilatie wordt uitgevoerd met een minuscuul naaldje die zo dik is als de haar. In het naaldje loopt een stroompje wat werkt op de kiemcellen in de haar. Deze worden verwarmd en vernietigd. Wanneer er uiteindelijk geen cellen meer in de haarfollikel bevinden, zal er geen celdeling meer plaatsvinden en nieuwe haren ontstaan.


Blijven de haren dan écht weg?

Er kunnen altijd nieuwe haren ontstaan door hormonale veranderingen. Denk aan zwangerschap, overgang, anticonceptie of medicatie. De haren die behandeld zijn en weg zijn gebleven, zullen ook voorgoed wegblijven.


Worden deze behandelingen vergoed?

Behandelingen in het gelaat worden vaak vergoed. Neem voor de zekerheid eerst contact op met je zorgverzekering. Zij kunnen je vertellen of zij de behandelingen vergoeden, hoe hoog de vergoeding is en of een verwijsbrief van de huisarts noodzakelijk is.