Zwangerschap

Tijdens of na de zwangerschap heeft de huid soms wat extra's nodig.  Door de hormonale veranderingen of door een keizersnede is het van belang om de huid zo goed mogelijk te verzorgen om deze te kunnen herstellen. Bij een zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft kunnen niet alle behandelingsmogelijkheden worden toegepast. Hieronder zullen wij enkele behandelingsmogelijkheden uitlichten die wél toepasbaar zijn. 


Littekenbehandeling na keizersneden

Siliconenpleisters zijn speciaal voor de nazorg van littekens, ofwel een keizersnede. Het siliconen verband zorgt voor vermindering van vochtverlies via de littekenhuid. Deze komt eerder tot rust en hersteld daardoor sneller. Het resultaat: minder klachten (jeuk, roodheid, huidspanning) en een minder zichtbaar litteken.


Zie voor meer informatie de pagina over littekentherapie

Melasma (zwangerschapsmasker)

Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, ontstaat door hormonale schommelingen. De huid reageert hierop en maakt pigment aan op het gezicht. Melasma is te verwijderen door peelings of producten met zuren voor thuis gebruik. Helaas moet je wachten tot na de zwangerschap en tot wanneer u klaar bent met borstvoeding om een peeling tijdens een behandeling te ondergaan. 

Therapeutisch elastische kousen (TEK)

Tijdens de zwangerschap komt het vaak voor dat vrouwen veneuze problemen krijgen zoals spataderen. Om spataderen te verminderen of te voorkomen is het daarom belangrijk om kousen te dragen. De kousen geven een druk op de enkels en kuiten en de druk loopt in de knie af. De steunkousen zijn volkomen veilig om te dragen tijdens of na de zwangerschap. Omdat het lichaam zich langzaam hersteld is het aan te raden de kousen zeker een halfjaar tot een jaar door te dragen. 

 

Acnétherapie

Door de hormoonschommelingen tijdens of na de zwangerschap kan het zo zijn dat dit zich uit in puistjes op het gezicht, de borst, de schouders of de rug. Je kunt hiervoor terecht bij de huidtherapeute van HuidWens voor een acne behandeling. De huidtherapeute zal product advies geven wat afgestemd is op de huid om deze optimaal te herstellen en te verbeteren. 

Prijzen

Prijzen zijn afhankelijk van de behandeling. Kijk onder prijslijst voor de actuele prijzen.