Acné

Op deze pagina kun je alle meestgestelde vragen terug vinden over acné. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het contact formulier aan de onderkant.


Meest gestelde vragen:

  1. Krijg ik acne door het eten van chocolade?
  2. Krijg ik acne door slechte hygiëne?
  3. Werkt tandpasta goed tegen puistjes?
  4. Met welke producten werkt HuidWens?

Krijg ik acne door het eten van chocolade?

Voeding wat acne kan verergeren zijn melkproducten en producten met snelle suikers. Echter hebben wetenschappers nooit een meetbaar effect kunnen vaststellen en zijn ze nog druk met onderzoeken.


Krijg ik acne door slechte hygiëne?

Nee dit is een fabel. Je zou eerder acne kunnen krijgen door het te vaak reinigen van uw gezicht. Wanneer je het te vaak reinigt kan de huid uitdrogen waardoor de huid juist meer talg gaat aanmaken om het soepel te houden.


Werkt tandpasta goed tegen puistjes?

Nee dit is ook een fabel en het is zelfs erg gevaarlijk. Tandpasta droogt het puistje inderdaad uit, maar naast dat zitten er ook gevaarlijke ingrediënten in tandpasta voor de huid. Ingrediënten zoals menthol en fluoride zijn erg irriterend en kunnen de puist alleen maar meer laten ontsteken.


Met welke producten werkt HuidWens?

HuidWens werkt met het merk Dermasence. Dit merk komt uit Duitsland en is uitsluitend verkrijgbaar bij dermatologen en huidtherapeuten. De producten zijn samengesteld in samenwerking met dermatologen en bevatten hoge percentages aan werkstoffen.