Pigmentvlekken, je bent ze liever kwijt dan rijk.

Wat is pigment, hoe ontstaat het en wat kan ik er tegen doen? Mensen die last hebben van pigment zullen deze vragen vast al een keer in het hoofd hebben gehad. Vaak worden er crèmes gebruikt zonder enig resultaat en wordt er overgestapt naar huis- tuin- en keukenmateriaal. Zo komen de gekste combinaties voorbij wat het pigment zou gaan verminderen. Helaas zijn deze Do-It-Yourself middelen vaak erg agressief voor de huid en doet het meer kwaad dan lief. In deze blogpost leggen we uit welke behandeling jouw pigment op een veilige manier laat verwijderen.

 

Hoe ontstaat pigment?

Pigment kan door verschillende redenen ontstaan. Zo kunnen hormonen (zwangerschap, anticonceptie en menstruatie) huidbeschadigingen, de zon en ouderdom ervoor zorgen dat we plaatselijk meer pigmentcellen aanmaken. Dit resulteert in het zien van een donkere verkleuring. 

 

Hoe kan ik pigment het beste behandelen?

Allereerst is preventie van pigmentvlekken het allerbelangrijkste. De voornaamste reden van pigmentvlekken is overmatig zongebruik en het onbeschermd blootstellen aan de zon. Draag daarom zowel in de zomer als in de winter een beschermingsproduct zoals de Mesoestetic Melan 130+ pigment control.

Daarnaast kunnen verschillende ingrediënten pigmentvlekken behandelingen, zoals: hydrochinon, azalaïne zuur, niacinamide, kojic-acid, vitamine A & C, melkzuur en glycolzuur. Deze ingrediënten is niet vaak terug te vinden in drogisterij producten maar eerder in medische cosmetica.

 

Cosmelan

De nummer 1 pigmentbehandeling wereldwijd is de Cosmelan behandeling. De Cosmelan behandeling is in een kuurvorm inzetbaar tegen elke vorm van pigment. De eerste stap van de kuur wordt in de praktijk uitgevoerd, daarna ga je thuis zelf aan de slag met de cosmelan thuisproducten. Na 1 maand zie je meestal al verschil!

De ingrediënten in de Cosmelan kuur zijn van plantaardige en chemische oorsprong. Amalan vormt de basis van het Cosmelan masker en heeft een direct effect op het onderhuidse proces dat pigment vormt. Het remt de tyrosinase (het enzym dat pigment vormt). Een aantal andere ingrediënten zijn kojiczuur, fytinezuur, vitamine c, hydrochinon, titaniumdioxide en vitramine a die allemaal het enzym tyrosinase stoppen.